Sidste nyt...
Forhøjede kvælstofnormer til juletræer og klippegrønt PDF Udskriv Email

Danske Juletræer har på hele branchens vegne fået forhøjet kvælstofnormerne til 90 kg/N/ha/år på alle jordtyper med undtagelsen af sandjordstyperne JB1 og JB3, hvor normen er øget til110 kg/N/ha/år. Forhøjelsen har baggrund i de forsøgsresultater, som Danske Juletræer i samarbejde med IGN især har opnået i det PAF-finansierede gødningsprojekt ”AGENDA”.

argaiv1242

Læs mere her.

 
Naturstyrelsens udbud: PDF Udskriv Email

Til udbuddet om landevejstransport af skovflis – omtalt i DM&E Nyt nr. 10 - har Naturstyrelsen udsendt rettelsesblad og opdateret ”spørgsmål og svar” dateret 9. april. Desuden opfordrer NS til at benytte ny tilbudsliste. Tilbudsfrist den 28. april kl. 14.00. Læs mere her

HedeDanmark lader andre stå for maskinerne

 
Tilskuddet til energiafgrøder forringes PDF Udskriv Email

Siden 2010 har landmænd kunnet få tilskud til at plante flerårige energiafgrøder som poppel og pil. Ifølge Skovdyrkernes nyhedsbrev forringes denne ordning fra 2015. Derfor er 2014 sidste år med fuldt tilskud.

Poppel og pil har været støttet (og støttes stadig i år) med et plantningstilskud på 4.200 kr. Samt et årligt tilskud på 500 kr./ha. Foruden naturligvis den almindelige enkeltbetalingsstøtte.

Myndighederne har nu i deres visdom besluttet at fjerne de to nævnte særlige tilskud til dyrkningen af energiafgrøder fra og med 2015. Samt muligvis tilskuddet til ekstensiv drift i forbindelse hermed. Tilbage er den almindelige enkeltbetalingsstøtte.

Man kan altså endnu i år nå at plante poppel (og pil) med tilskud. Se Skovdyrkernes nyhedsbrev her

 
Forsyningssikkerhedsafgift PDF Udskriv Email

stop-braende-afgiftenKampen om brændeafgiften er ikke slut endnu.

Læs mere her

Du kan stadig nå at give din mening til kende eller like på Facebook

 
Nyt om Quartz og Legacy PDF Udskriv Email

Iflg. Skovdyrkerne har Miljøstyrelsen genovervejet godkendelsen af Quartz og meddelt, at off-label godkendelser fra før 14. juni 2011 skal genansøges, og mindre anvendelse efter samme dato ikke skal genansøges.

Det betyder for juletræsproducenter:

  • Legacy 500 SC skal genansøges, men indtil der er genansøgt og truffet en afgørelse, må produktet anvendes som hidtil med op til 0,4 liter. pr. ha.
  • Quartz må ligeledes anvendes med op til 0,4 liter pr. ha.

Læs mere her


Merpan 80WG mod ædelgrankræft i ædelgrankulturer i 2014
Dispensation til anvendelse af Merpan 80WG, reg. nr. 604-14 til bekæmpelse af ædelgrankræft i ædelgrankulturer i 2014.  Læs mere her

Kilde: Danske Juletræer

 
Trævirksomheder har styr på importen PDF Udskriv Email

Med en ny og skrap lovgivning, der forbyder import og handel med illegalt fældet træ, må trævirksomheder være ekstra på vagt.

Læs hele artiklen fra Træ Er Miljø

 
EU-udbud med landevejstransport af skovflis PDF Udskriv Email

Naturstyrelsen udbyder 8 delaftaler om landevejstransport af flis fra de danske statsskove til helt overvejende danske fjernvarmeværker. Aftalernes varighed er 2 år (for en enkelt delaftale dog kun 1 år) med option om forlængelse i 3 gange 1 år. Der er store forskelle på de mængder, der skal transporteres på de enkelte delaftaler.

Der afholdes informations- og spørgemøde fredag d. 28/3 2014. Yderligere information om mødet fremgår af udbudsbetingelserne.

Alle dokumenter vedrørende udbuddet vil blive lagt på Naturstyrelsens hjemmeside, som interesserede tilbudsgivere derfor opfordres til at holde øje med. Se udbuddet her.

 
Udbud fra Naturstyrelsen af bestandsgående flishugning PDF Udskriv Email

Naturstyrelsen udbyder nu opgaver med bestandsgående flishugning og udkørsel i Jylland. Der kan påregnes opgaver i hele Jylland, men primært på NST-enhederne Vendsyssel og Thy sekundært Himmerland. Opgaverne omfatter flishugning og udkørsel af flis.

Spørgsmål til udbud kan rettes til skovfoged Thomas Claudi Westh Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. senest den 30. marts 2014. Svar på spørgsmål vil blive annonceret på Naturstyrelsens hjemmeside.

Der er tilbudsfrist den 8. april 2014, kl 12.00.

Se udbudsannoncen med udbudsmaterialet, udbudsbetingelser, kontrakt og kravspecifikationer samt miljøkrav og øvrige oplysninger om udbuddet på Naturstyrelsens hjemmeside her

 
Påstand om råddent træ er noget vås PDF Udskriv Email

Dansk Skovforening oplyser i en pressemeddelelse, at Klimaministeriets påstand over for Folketinget om at råddent træ gavner miljøet, var misinformation og noget vås.

Den nye skatteminister har svaret efter 5 måneder. Læs mere her

 
Danmarks nye skove – en håndbog PDF Udskriv Email

Danmarks nye skove er en håndbog i skovrejsning og skovudvikling. Den sammenfatter mere end 20 års erfaring med skovrejsning i Danmark og henvender sig til alle med interesse for skove, træer, natur og landskab.

Læs mere her

 
Mere skov gavner klimaet PDF Udskriv Email

En undersøgelse, lavet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, viser, at mere skov kan være med til at reducere Danmarks CO2-udslip og dermed bidrage til en grøn omstilling. Høsten af træ i de danske skove vil frem mod 2050 kunne øges med mere end 30 % samtidig med, at lagret af kulstof i skovene øges tilsvarende. Høstet træ kan erstatte brug af fossilt kulstof til energi. Læs mere her

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates