logo

Fremover skal det være endnu lettere for de grønne sektorer at komme i kontakt med Skovskolen i Nødebo.

Thomas Færgeman fotograf M Tinggaard

Fremover skal det være endnu lettere for de grønne sektorer at komme i kontakt med Skovskolen i Nødebo.

Skolen har fået en ny organisation, som skal styrke samarbejdet med de grønne sektorer. Alle de faglige og uddannelsesmæssige aktiviteter samles i tre videncentre, som hver især har fokus på de mest centrale sektorer for Skovskolen:

  • Videncenter for Skov og Natur
  • Videncenter for Park og Landskab
  • Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling

”Vi er en skole, der leverer dimittender til de grønne sektorer. Vi leverer det, som efterspørges i skov- og natursektoren, i park- og landskabssektoren og i frilufts- og naturformidlingssektoren,” siger forstander Thomas Færgeman. ”Det unikke ved os er, at vi kender aftagerne og ved, hvad de vil have og har brug for. Det er derfor naturligt at organisere sig efter de selvsamme sektorer”, siger han.

Konkret betyder det, at uddannelserne inden for skov og natur samles i Videncentret for Skov og Natur – det vil sige uddannelsen til Skov- og Naturtekniker, skolens AMU kurser samt Skov- og Landskabsingeniøruddannelsen.

Under Videncentret for Park og Landskab hører uddannelsen til Have- og Parkingeniør, diplomuddannelsen inden for parkområdet samt efteruddannelsen til Regnvandskonsulent.

I Videncenter for Friluftsliv og Naturforvaltning hører fortsat uddannelsen som Natur- og Kulturformidler samt efter- og videreuddannelserne som naturvejleder og friluftsvejleder.

”Hidtil har ledelsen ligget hos uddannelsesledere, hvis fokus naturligt er på at drifte uddannelserne. Den struktur har imidlertid ikke hovedfokus på, hvad den enkelte sektor grundlæggende har af behov. Og det er sektorernes behov og tilfredsstillelsen af disse, som er skolens eksistensberettigelse”, siger Thomas Færgeman. 

Lederne af de tre videncentre er:

  • Videncenter for Skov og Natur: Rasmus Brodersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Videncenter for Park og Landskab: Susanne Ogstrup, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling: Mette Aaskov Knudsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skovskolen er en del af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) på Københavns Universitet.

"Den nye struktur passer samtidig til Skovskolens søstersektioner på IGN inden for henholdsvis skov, natur og biomasse samt landskabsarkitektur og planlægning. Det vil gøre vores samarbejde med resten af KU indenfor forskning, udvikling og uddannelse endnu tættere", siger Thomas Færgeman.

Få mere information om den nye organisation hos forstander Thomas Færgeman, 3165 3100, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at få dit logo på vore hjemmeside?
Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder for annoncering på vores hjemmeside

Godt at vide...

Serviceoversigten

Med Serviceoversigten i hånden er beslutningstagere på alle niveauer godt rustet, når der skal findes velegnede skoventreprenører til løsning af alle typer opgaver inden for skovbrug og naturpleje. Læs mere her...

08.jpg